• ani
  • cm

Calculator greutatea ideala

Calculeaza greutatea ideala a unei persoane raportata la inaltimea sa tinand cont de varsta, sex si indicele de masa corporala. Este o estimare orientativa, dat fiind faptul ca de multe ori formulele folosite de nutritionisti nu pot fi aplicate oricarei persoane, insa pentru o mare parte acestea sunt folositoare.
Greutatea corporala este un termen folosit in limbajul cotidian si in stiintele biologice si medicale pentru a se referi la masa unei persoane . Masa corporala se masoara in kilograme, iar cand ne cantarim ar fi ideal sa purtam cat mai putine haine sau alte accesorii. Greutatea corporala este o modalitate de a determina starea de sanatate a unei persoane.
Greutatea corporala ideala a fost introdusa in 1974, pentru a permite evaluarea pacientilor obezi. Una din metodele de estimare a masei corporale ideale este cu ajutorul Indicelelui de Masa Corporala conform standardelor propuse de Organizatia Mondiala a Sanatatii.
Estimare la copii. Cu acest calculator puteti estima si greutatea copiilor de 0 - 10 ani si veti obtine o predictie bazata pe varsta copilului. (Pentru copii sub un an exemplu: 0.75 ani = 9 luni, 0.5 ani = 6 luni, 0.25 ani = 3 luni).
Informatiile obtinute au titlu informativ si nu pot fi flosite in scop medical.